712-ghid-ciorna

712 NUME DE COLECTIVITATE – RESPONSABILITATE INTELECTUALĂ SECUNDARĂ

Definirea câmpului

Acest câmp conţine numele unui autor colectiv în formă de punct de acces, considerat a avea responsabilitate intelectuală secundară pentru o lucrare.

Repetabilitate

Repetabil.

Indicatori

Indicatorii sunt aceiaşi ca pentru câmpul 710.

Subcâmpuri

Note asupra conţinutului câmpului

Se aplică aceleaşi îndrumări ca pentru câmpul 710.

Câmpuri în relaţie

200 $f,$g TITLUL ŞI MENŢIUNEA DE RESPONSABILITATE, prima menţiune a responsabilităţii şi următoarele menţiuni de responsabilitate.

Datele în câmpul 200 sunt înregistrate aşa cum apar pe publicaţie. Numele de autori colectivi menţionate în $f sau în $g cărora le este atribuită responsabilitate intelectuală secundară pentru înregistrare (dacă există), vor fi introduse în câmpul 712 în formă de punct de acces.

710 NUME DE COLECTIVITATE – RESPONSABILITATE INTELECTUALĂ PRIMARĂ

Numele primului autor colectiv menţionat în pagina de titlu, cu responsabilitate intelectuală primară va fi introdus în câmpul 710. Numele de autori colectivi cu răspundere intelectuală secundară sunt introduse în 712. în majoritatea regulilor de catalogare, este posibil ca un colectiv să aibă responsabilitate secundară, fără ca cineva cu responsabilitate primară să fie prezent în înregistrare. De aceea, câmpul 712 poate fi prezent fără câmpurile 700,710 sau 720.

711 NUME DE COLECTIVITATE-RESPONSABILITATE INTELECTUALĂ ALTERNATIVĂ

Altă răspundere înseamnă o a doua (sau mai îndepărtată) responsabilitate faţă de responsabilitatea primară. Totuşi, dacă înregistrarea este catalogată conform cu reguli care nu recunosc conceptul de intrare principală, sau formatul sursă nu îl identifică în mod separat, toate numele de autori colectivi vor fi introduse în câmpul 711.

Exemple

Forma datelor din exemplele de la câmpul 710 se aplică în acelaşi mod aici. Mai jos este dat un exemplu de autor colectiv cu răspundere secundară.

Ex. 1

712 02$aIEA Coal Research

Pe pagina de titlu: Coal research projects, United Kingdom, London, IEA Coal Research. ICA Coal Research este dat ca editor, dar în mod evident are unele grade de responsabilitate intelectuală pentru lucrare.

Anunțuri

Ce parere aveti ?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: