711-ghid-ciorna

711 NUME DE COLECTIVITATE-RESPONSABILITATE INTELECTUALĂ ALTERNATIVĂ

Definirea câmpului

Acest câmp conţine numele unui autor colectiv, considerat a avea responsabilitate intelectuală alternativă pentru o lucrare, în formă de punct de acces . Dacă înregistrarea este creată conform cu regulile de catalogare care nu recunosc conceptul de intrare principală, toate numele de autori colectivi care vor fi folosite ca punct de acces vor fi conţinute în câmpul 711.

Repetabilitate

Repetabil.

Indicatori

Indicatorii sunt aceiaşi ca pentru câmpul 710.

Subcâmpuri

Subcâmpurile sunt aceleaşi ca pentru câmpul 710.

Note asupra conţinutului câmpului

Se aplică aceleaşi îndrumări ca pentru câmpul 710.

Câmpuri în relaţie

200 $f TITLUL ŞI MENŢIUNEA DE RESPONSABILITATE, Prima menţiune a responsabilităţii

Datele din câmpul 200 sunt înregistrate aşa cum apar pe publicaţie. Dacă în prima menţiune a responsabilităţii sunt două sau trei nume, următoarele nume de după primul, care sunt adesea nume cu răspundere intelectuală alternativă (chiar numele de autor colectiv), vor fi introduse în câmpul 711 în formă de punct de acces.

710 NUME DE COLECTIVITATE – RESPONSABILITATE INTELECTUALĂ PRIMARĂ

Dacă câmpul 711 este folosit strict pentru nume de autor colectiv cu responsabilitate intelectuală alternativă, trebuie să fie prezent câmpul 700 (sau 710). Dacă 711 este folosit deoarece regulile de catalogare nu acceptă conceptul de punct principal de intrare, sau formatul sursă nu îl distinge, atunci câmpul 710 nu va fi prezent.

712 NUME AUTOR COLECTIV-RESPONSABILITATE INTELECTUALĂ SECUNDARĂ

Dacă există autori colectivi consideraţi a avea o responsabilitate mai mică decât numele de autori colectivi trecuţi în câmpurile 710 şi 711, aceştia vor fi introduşi în câmpul 712.

Exemple

Forma datelor din exemplele de la câmpul 710 se aplică în acelaşi mod şi aici.

Ex. 1

710 01$aPennsylvania.$bState University.$b Dept. of Agricultural Economics and Rural Sociology

711 01$aPennsylvania.$bAgricultural Experiment Station, University Park

Numele de autor colectiv are alăturată responsabilitatea pentru un serial. Al doilea nume apărut este codificat ca alternativ.

712 NUME DE COLECTIVITATE – RESPONSABILITATE INTELECTUALĂ SECUNDARĂ

Definirea câmpului

Acest câmp conţine numele unui autor colectiv în formă de punct de acces, considerat a avea responsabilitate intelectuală secundară pentru o lucrare.

Repetabilitate

Repetabil.

Indicatori

Indicatorii sunt aceiaşi ca pentru câmpul 710.

Subcâmpuri

Note asupra conţinutului câmpului

Se aplică aceleaşi îndrumări ca pentru câmpul 710.

Câmpuri în relaţie

200 $f,$g TITLUL ŞI MENŢIUNEA DE RESPONSABILITATE, prima menţiune a responsabilităţii şi următoarele menţiuni de responsabilitate.

Datele în câmpul 200 sunt înregistrate aşa cum apar pe publicaţie. Numele de autori colectivi menţionate în $f sau în $g cărora le este atribuită responsabilitate intelectuală secundară pentru înregistrare (dacă există), vor fi introduse în câmpul 712 în formă de punct de acces.

710 NUME DE COLECTIVITATE – RESPONSABILITATE INTELECTUALĂ PRIMARĂ

Numele primului autor colectiv menţionat în pagina de titlu, cu responsabilitate intelectuală primară va fi introdus în câmpul 710. Numele de autori colectivi cu răspundere intelectuală secundară sunt introduse în 712. în majoritatea regulilor de catalogare, este posibil ca un colectiv să aibă responsabilitate secundară, fără ca cineva cu responsabilitate primară să fie prezent în înregistrare. De aceea, câmpul 712 poate fi prezent fără câmpurile 700,710 sau 720.

711 NUME DE COLECTIVITATE-RESPONSABILITATE INTELECTUALĂ ALTERNATIVĂ

Altă răspundere înseamnă o a doua (sau mai îndepărtată) responsabilitate faţă de responsabilitatea primară. Totuşi, dacă înregistrarea este catalogată conform cu reguli care nu recunosc conceptul de intrare principală, sau formatul sursă nu îl identifică în mod separat, toate numele de autori colectivi vor fi introduse în câmpul 711.

Exemple

Forma datelor din exemplele de la câmpul 710 se aplică în acelaşi mod aici. Mai jos este dat un exemplu de autor colectiv cu răspundere secundară.

Ex. 1

712 02$aIEA Coal Research

Pe pagina de titlu: Coal research projects, United Kingdom, London, IEA Coal Research. ICA Coal Research este dat ca editor, dar în mod evident are unele grade de responsabilitate intelectuală pentru lucrare.

Anunțuri

Ce parere aveti ?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: